kersttrend-2018-tartan
Kersttrends

Kersttrend 2018: Tartan printjes!

kersttrend-2018-tartan

Het bekende tartan printje (het ruitje) zien we dit jaar steeds meer terug komen in de kerstversiering. En dat snappen wij heel goed, want een tartan printje zorgt voor een instant kerstgevoel! Wij gingen op zoek naar de geschiedenis van de tartan en delen graag wat kerstinspiratie met jou.

kersttrend-2018-tartan

Waar komt het Tartan printje vandaan?

Misschien komt het tarten printje je op nog een andere manier bekend voor. Een tartan is namelijk de stof waar een Schotse kilt van wordt gemaakt. Het woord ‘tartan’ komt waarschijnlijk van het Franse woord voor een soort wol: tiretaine. Of van het Gaelische woord voor gespikkeld: breacan. Tarten is ook een geruite, wollen stof.

Een tarten stof wordt op een specifieke manier geweven en vroeger hoorde elke ruit waarschijnlijk bij een bepaalde streek. Later had elke Schotse Clan een eigen tartan ruit. Gek genoeg is de Schotse ruit ook een tijdje verboden geweest in Schotland, namelijk nadat Engeland en Schotland één land werden. Omdat de overheid de Hooglandse cultuur wilde vernietigen, werd de tartan verboden. Hierdoor zijn helaas veel tradities verloren gegaan en weten veel Schotten niet meer of ze een eigen ruit hebben.

Producten op de foto’s:
Slinger Merry Christmas Tartan
Paper fans Tartan

kersttrend-2018-tartan

kerstversiering-christmas-crackers-rustic-christmas

Tartan als Kersttrend 2018

En nu zien we het Tartan printje dus veel terug in kerstversiering. Het ruitje geeft gewoon een heerlijk nostalgisch kerstgevoel! De tartan print komt in rood met wit/zwart of in groen met rood/wit. De trend is perfect te combineren met rustieke kerstversiering of traditionele kerstversiering. Wat dacht je bijvoorbeeld van de prachtige Merry Christmas slinger? En hoe geweldig staan die paper fans op de houten deur of aan de muur? De tafeldecoratie maak je helemaal af met de Christmas Crackers met een tartan printje.

Producten op de foto’s:
Paper fans Tartan
Christmas Crackers Tartan Christmas

kersttrend-2018-tartan

kersttrend-2018-tartan

Kersttafeldecoratie met tartan printje

Maar we hebben nog meer! Bijvoorbeeld deze toffe tafelloper met een tartan printje en de waxinelichthouders met een rood tartan detail. De waxinelichthouders en vaasjes Rustic Fur hebben geen tartan printje, maar passen wel perfect bij onze Tartan Christmas collectie.

Producten op de foto’s:
Waxinelichthouder Tartan
Tafelloper Tartan
Waxinelichthouder Rustic Fur
Vaasjes Rustic Fur set

Bekijk al onze Tartan kerstversiering!

Volg ons op Facebook & Instagram voor heerlijke kerstplaatjes!

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.