kerst-recept-oreo-sneeuwballen
Kerstrecepten

Kerst recept | Oreo sneeuwballen

kerst-recept-oreo-sneeuwballen

Ik had zin in iets lekkers en iets met chocolade. Het werden Oreo sneeuwballen en ze zijn HEERLIJK! Maar laten we eerlijk zijn: een snack waar zoveel chocolade en Oreo’s in gaan, moét wel lekker zijn, toch?! En ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken!

Benodigdheden (voor 16 Oreo sneeuwballen):

 • 2 rollen Oreo’s (28 koekjes)
 • 1 pakje MonChou (100 gram)
 • 250 gram witte chocolade

kerst-recept-oreo-sneeuwballen-2

Hoe maak je het?

 1. Gooi 1/4 van de Oreo’s in de keukenmachine en maal ze fijn. Gooi er steeds 1/4 bij tot alle koekjes helemaal fijn gemalen zijn.
 2. Doe de Oreo kruimels in een beslagkom en gooi de MonChou (in kleine stukjes) erbij. Kneed ze samen tot het een glad deegje wordt.
 3. Maak nu 16 balletjes van het deeg. Ik maakte er een bal van en deelde de bal telkens doormidden totdat ik 16 gelijke balletjes had.
 4. Leg de balletjes op een schaal (bekleed met een stukje bakpapier) in de koelkast.
 5. Smelt de chocolade au bain-marie. Ik deed dat door water in de waterkoker te laten koken en het kokende water vervolgens in een pannetje te gieten. Op/in het pannetje legde ik een ovenschaal die er precies in paste. In de ovenschaal deed ik vervolgens de chocolade en ik bleef net zolang roeren totdat alle chocolade gesmolten was. Let op: zet het vuur onder het pannetje niet aan, want dan brandt de chocolade snel aan! Het kokende water smelt de chocolade vanzelf.
 6. Haal de Oreo balletjes uit de koelkast en gooi ze één voor één in de chocolade. Ik viste ze er met een vork weer  uit en legde ze daarna op het bakpapier.
 7. Als alle balletjes omhuld zijn met chocolade, zet je de balletjes weer in de koelkast.
 8. De Oreo sneeuwballen zijn het lekkerste als ze een nachtje in de koelkast hebben gestaan. (Maar daarvoor proeven mag natuurlijk altijd, ik weet dat je je niet in kunt houden!)

Eet smakelijk!

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer kerstinspiratie!

Het originele recept (dit recept is iets aangepast) komt van Laura’s Bakery.

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *