Ben je ook zo gek op brownies die van de buitenkant krokant zijn en van de binnenkant nog zo heerlijk plakkerig? Dat je de rest van de avond stukjes brownie van je gehemelte en uit je grote kies moet schrapen? Dan is dit het perfecte kerst recept voor jou! Dit is namelijk het recept van de ultieme slutty brownies!
Benodigdheden (voor 4-5 stukjes brownie):
- 30 gram boter
- 75 gram tafelsuiker
- 37 gram bruine basterdsuiker
- 62 gram pure chocolade
- 1/2 eetlepel pannenkoeken stroop
- 1 ei
- 1/2 theelepel vanillesuiker
- 50 gram bloem
- 10 gram cacaopoeder
- 1/4 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
- Laat de boter, de pure chocolade, de stroop, de tafelsuiker en de bruine basterdsuiker samen au bain marie smelten. Blijf het goed doorroeren en zet het mengsel weg als het gesmolten is.
- Klopt het ei en de vanillesuiker door elkaar.
- Als het chocolademengsel afgekoeld is, voeg je het toe aan het ei. Mix het even door totdat het een glad mengsel is.
- Voeg de bloem, de cacaopoeder en het bakpoeder erbij en spatel het door tot het een egaal beslag is.
- Giet het beslag in een bakvorm of ovenschaal, die je met bakpapier bekleed hebt.
- Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 190 graden. Houd de brownie wel een beetje in de gaten, want de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van je schaal of bakvorm (hoe dikker de brownie, hoe langer hij erin moet).
- Laat de brownie afkoelen. Ik trek ‘m dan met bakpapier en al uit de schaal en zet ‘m op een rekje.
- Snijd leuke kerstfiguurtjes uit de brownie met onze leuke bakvormpjes kerst.
- Strooi nog een beetje poedersuiker over de brownies om het af te maken.
Eet smakelijk!