kerstmarkt-boekarest
Kerstmarkten

De kerstmarkt van Boekarest!

img_0542

Wij zijn niet alleen gek op kerst, maar ook op Roemenië! Dus welke combi is er dan beter dan Roemenië mét kerst? Afgelopen december bezochten we meerdere kerstmarkten in Nederland en het buitenland, maar die van Boekarest was veruit onze favoriet!

img_0549

We eindigden elke dag van onze stedentrip op de kerstmarkt van Boekarest. Niet alleen omdat het zooooo gezellig was (kijk nou naar die huisjes, die lichtjes, die kerstboom!), maar ook omdat je er héérlijk kon eten! Locals verkochten er de lekkerste lokale gerechtjes en hapjes en wij proefden zoveel mogelijk! Allemaal hapjes samen vormen immers een prima diner, toch?!

img_0522
img_0527
Van platgeslagen oliebollen tot Roemeense ‘chocolade’ en van kurtos (een warme rol vers afgebakken brood met suiker en kaneel, sowieso het lekkerste hapje wat je in Roemenië gaat vinden, dus als je er ooit bent: kopen!) tot een warme maïskolf: we proppen ons vol met Roemeense lekkernijen! Oh ja, en alles kost geen drol.

img_0555
img_0556

Na al het eten lopen we meerdere keren langs alle gezellige kraampjes met souvenirs en kerstdecoratie. We kijken onze ogen uit en genieten van de mooie lichtjes en de enorme kerstboom. Als je een stedentrip naar Boekarest overweegt, ga dan vooral in december. Je zult er geen spijt van krijgen!

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer kerstinspiratie!

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *