kerstversiering-peles-castle-bezoeken
Kerst inspiratie

Bezoek Peles Castle, hét kasteel uit A Christmas Prince

We kennen allemaal dé kerstfilm van het afgelopen jaar: A Christmas Prince. Die film is zo populair dat er dit jaar zelfs een vervolg komt! A Christmas Prince: The Royal Wedding. En geef maar toe, we hebben er allemaal weleens van gedroomd om zo’n kasteel binnen te wandelen. Liefst natuurlijk het prachtige kasteel uit A Christmas Prince, mét een mega laag sneeuw erop. Wil jij je ook een keer in dat winterse sprookje bevinden? Dan hebben wij goed nieuws! Want dat kasteel uit A Christmas Prince kun je gewoon bezoeken!

Vergaap je even aan dat práchtige kasteel

Peleș Castle, het kasteel uit A Christmas Prince

Het kasteel uit A Christmas Prince heet Peleș Castle en het ligt in Roemenië. Roemenië?!, horen wij jullie denken. Jazeker! Roemenië is een práchtig land (en toevallig één van onze lievelingslanden!) en we zijn er dan ook al zes keer geweest. Tijdens één van onze trips door Roemenië bezochten wij zelf Peleș Castle. Toen was A Christmas Prince nog niet uit, maar toen we op een winterse avond naar de film keken, riepen we meteen: hé, dat is Peleș Castle!

kerstversiering-peles-castle-a-christmas-prince

Mooiste kasteel van Europa

Peleș Castle wordt ook wel het mooiste kasteel van Europa genoemd en daar zijn wij het volledig mee eens. Het is werkelijk waar prachtig! En niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Want ja, je kunt het kasteel ook daadwerkelijk bezichtigen.

Van buiten ziet het kasteel er een beetje Duits/Oostenrijks uit. Dat is niet zo gek, want Koning Carol I liet het bouwen door de Weense architect Johannes Schultz. Het werd gebouwd in zeer verschillende stijlen, waaronder Duitse en Italiaanse (neo)renaissance, (neo)gotiek, Duitse barok, Moors, Turks en Jugendstil. Er zijn meer dan 160 kamers en we konden op het moment dat wij er waren alleen de begane grond bezichtigen.

kerstversiering-peles-castle-a-christmas-prince

Kom vroeg!

Dat het kasteel zo prachtig is, is helaas wel een bekend gegeven. Daarom kan het in de zomermaanden best wel druk worden bij Peleș Castle. We raden je dan ook aan om het kasteel zo vroeg mogelijk te bezoeken.

Ook van binnen is het kasteel erg mooi, maar bezichtigen is wel een beetje een gedoe. Vanwege de drukte kozen wij binnen voor een audio guide, zodat we niet in de enorme rij hoefden te staan. Toch moesten we nog wachten tot we naar binnen mochten en uiteindelijk liepen we alsnog áchter de enorme groepen die een rondleiding kregen. Het resultaat? We deden er tijden over om van de ene naar de andere kamer te gaan en toen we ineens ergens een bordje ‘rechts voor kamer 18’ zagen staan, hebben we de boel afgesneden en zijn we weer naar buiten gegaan.

kerstversiering-peles-castle-a-christmas-prince

Peleș Castle bezoeken

Het bezoeken van Peleș Castle is verder simpel. Je kunt er gratis parkeren. Houd er wel rekening mee dat het kasteel in de zomer (mei tot en met september) op maandag gesloten is en ‘s winters (september tot en met mei) op maandag en dinsdag gesloten.

Wij vonden het bezoek aan het kasteel geweldig! We raden het iedereen aan. Oh en nog één dikke tip: vergeet niet zo’n heerlijk taartje te nemen bij het restaurantje, met een glas frisse citroenlimonade. Mmm!

Adres: Aleea Peleșului 2, Sinaia 106100, Roemenië

kerstversiering-peles-castle-a-christmas-prince

Bekijk al onze kerstversiering!

Volg ons op Facebook & Instagram voor heerlijke kerstplaatjes!

Ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *