kerstversiering-christmas-crackers
Kerst inspiratie

Christmas Crackers, waar komen ze vandaan?

kerstversiering-christmas-crackers

De Christmas Cracker traditie is overgekomen uit Engeland. Deze kleine kerstcadeautjes liggen op ieder bord tijdens het kerstdiner. Voor of na het eten maakt iedereen zijn christmas cracker open. Daarin zit altijd een grapje, een kroontje en een cadeautje. Met het kroontje op het hoofd wordt ieder grapje voorgelezen. Maar waar komen die Christmas Crackers nou eigenlijk vandaan? En hoe komt het dat ze een knal-geluidje maken? Wij zochten het voor je uit!

Waar komen Christmas Crackers vandaan?

Christmas Crackers zijn vooral bekend in Engeland, Ierland, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Ze zijn in 1847 uitgevonden door bonbonverkoper Tom Smith. Hij draaide in eerste instantie zijn bonbons in een gedraaid papiertje, maar toen de bonbons slechter gingen verkopen, besloot hij nieuwe promotie ideeën te verzinnen. In eerste instantie deed hij een lief berichtje bij de snoepjes.

Zijn idee van het ‘pop’-geluidje bedacht hij toen hij het geluid hoorde in een vuurtje. Hij voegde het ‘bang’-mechanisme toe en verving het snoepje voor een cadeautje. De Christmas Cracker was geboren. De zoon van Tom Smith – Walter Smith – voegde het kroontje toe aan de Christmas Cracker.

Waar komt dat ‘POP’-geluidje vandaan?

Als je de cracker uit elkaar trekt, hoor je een ‘pop’-geluidje. Dat komt omdat er een klein kartonnen stripje in de Christmas Cracker zit, met een stukje waar een chemische stof op zit. Door de wrijving op dit stripje, ontstaat dat geluidje. Om deze reden mag je Christmas Crackers ook niet meenemen in een vliegtuig!

kerstversiering-christmas-crackers-scandinavian-christmas

Christmas Crackers Scandinavian Christmas

Onze Scandinavian Christmas Crackers hebben een rood/wit design en bevatten de woorden: fa la la la la. Ze zijn dichtgeknoopt met een groen lintje en aan het strikje hangt een schattig labeltje waar je de naam van de ontvanger op kunt schrijven. Als deze Christmas Crackers op de borden liggen, is je kersttafel echt helemaal af!

Inhoud per cracker:
– Een kroontje
– Een prijs
– Een grapje (in het Engels)

Product:
Christmas Crackers Scandinavian Christmas

kerstversiering-christmas-crackers-rustic-christmas

Christmas Crackers Tartan Christmas

Ben je meer van de traditionele kerstkleuren? Dan zijn onze Tarten Christmas Crackers echt iets voor jou. En we hebben goed nieuws: want het Tartan ruitje is ook een trend van 2018! Deze Christmas Crackers passen dan ook perfect bij onze Tartan kerstversiering collectie.

Inhoud per cracker:
– Een kroontje
– Een prijs
– Een grapje (in het Engels)

Product:
Christmas Crackers Tartan Christmas

Bekijk al onze Christmas Crackers!

Volg ons op Facebook & Instagram voor heerlijke kerstplaatjes!

Ook leuk

One thought on “Christmas Crackers, waar komen ze vandaan?

  1. Ik vind het er wel altijd heel grappig uit zien ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *