kerstversiering-candy-canes
Kerst inspiratie

Waar komen candy canes vandaan?

kerstversiering-candy-canes

Candy canes, wie kent de rood/witte kerstsnoepjes niet? Als kind mochten wij ze al in de kerstboom hangen en konden we niet wachten tot we er eentje uit mochten halen om hem op te eten. Tegenwoordig zien we de candy cane ook vaak terugkomen als kerstversiering, zoals een schattig candy cane kerstornament of een mega candy cane als kersthanger. Maar waar komt die candy cane eigenlijk vandaan? Wij zochten het voor je uit!

Waar komt de Candy Cane vandaan?

Candy canes bestaan al heel erg lang! Het verhaal gaat dat er in 1670 een Duitse dirigent was die een oplossing zocht voor het geluid dat de kinderen produceerden tijdens de dienst op kerstavond. Hij vroeg een lokale snoepmaker om ‘suiker sticks’ voor ze te maken, zodat ze die konden eten tijdens de dienst. Om de kinderen extra stil te laten staan bij kerst, vroeg hij om de bovenkant van elke stick om te buigen, zodat het de kinderen zou herinneren aan de herders die het kindje Jezus bezochten.

De vraag is echter of dit verhaal waar is. Want de eerste keer dan we de candy canes in de boeken terug vinden, is maar liefst 200 jaar later.

Rond 1900 werden de rode strepen toegevoegd aan de candy canes. Van origine hebben ze een pepermunt smaak, maar inmiddels worden ze in nog veel meer smaken geproduceerd. Candy canes zijn het ultieme kerstsnoepje én ze staan super leuk in de kerstboom!

kerstversiering-candy-canes

Candy cane slinger

Kun je niet genoeg krijgen van candy canes? Dan is deze slinger perfect voor jou. De candy canes zijn gemaakt van hout, dus de slinger gaat lekker lang mee. Hij staat super leuk in de kerstboom, maar natuurlijk ook aan de muur of boven de schouw.

Product van de foto:
Houten candy cane slinger

Candy cane ornamenten

Eet je de candy canes liever op dan dat je ze in de boom hangt? Hang dan ons schattige candy cane ornament in de kerstboom! Net zo schattig, maar niet eetbaar. De candy cane kerstballen stralen één en al kerst uit!

Is een kerstboom vol candy canes niet genoeg voor jou? Dan is onze mega candy cane kersthanger iets voor jou. Hij heeft subtiele glittertjes en staat geweldig aan de voordeur of als kerstversiering in huis.

Product:
Kerst ornament candy cane
Mega kersthanger candy cane

kerstversiering-candy-canes (2)

Candy cane glasdecoratie

Versier de glazen op de kersttafel met deze leuke candy cane glasdecoratie. Je vouwt de candy canes zo over het randje van een wijnglas of ander drinkglas heen. Staat het niet super schattig? Deze glasdecoratie komt overigens uit onze Red & Gold kerstcollectie vol kerstversiering in rood, wit en goud. Die collectie is geïnspireerd op het candy cane printje!

Product:
Candy Cane glasdecoratie

kerstversiering-candy-canes (2)

Candy cane confetti

Maak de kersttafeldecoratie helemaal af met deze leuke candy cane confetti. Een schattig detail wat je gasten zeker gaan waarderen!

Product:
Candy Cane confetti

Bekijk al onze Red & Gold kerstversiering!

Volg ons op Facebook & Instagram voor heerlijke kerstplaatjes!

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.