adventskalender
Kerst inspiratie

De 7 leukste adventskalenders!

adventskalender

Heb jij kinderen of kan je zelf gewoon niet wachten tot het kerst is? Dan zijn onze adventskalenders perfect voor jou! Vul de adventskalender zelf met iets lekkers, kleine cadeautjes, grapjes, dates met je geliefde of wat je ook maar wil. Met onze adventskalenders wordt aftellen naar kerst nóg leuker. We delen graag de 7 leukste adventskalenders met je.

Waar komt de adventskalender vandaan?

De term ‘advent’ komt van het Latijnse woord ‘adventus’ (komst). Advent staat in het Christendom voor de tijd voor kerst, waarin de christenen zich voorbereiden op het kerstfeest. Advent begint vier zondagen voor Kerstmis; op de zondag die het dichtste bij 30 november valt. Hij eindigt op 24 december. In de 19e eeuw begonnen mensen adventskalenders te gebruiken. Vooral in Duitsland en Oostenrijk is het super populair!

In de kerk gebruikt men bijvoorbeeld vier kaarsen en wordt er op elke zondag een kaars aangestoken, waardoor op de laatste zondag alle kaarsen branden. In Duitsland en Scandinavië wordt ook wel een adventskrans gebruikt, met allerlei kleinere kaarsen. Maar wij kennen vooral de adventskalender met kleine vakjes. Achter elk vakje zit iets lekkers, een speelgoedje of iets grappigs. Elke dag mag je een vakje open maken en als alle vakjes open zijn, is het eindelijk tijd voor kerst!

adventskalender-red-gold

Adventskalender Red & Gold

In deze adventsdoosjes kit zitten 24 rood/witte doosjes en 24 stickers met gouden nummertjes erop. De doosjes kun je zelf vullen met iets lekkers en vervolgens dicht knopen met het rood/witte touw. Maak elke dag een doosje open voor het ultieme kerstgevoel!

Product van de foto’s:
Adventdoosjes kit Red & Gold

adventskalender-silver-reindeer

Adventskalender Silver Reindeer

Ook deze rendiertjes zijn kleine doosjes. Hoe schattig is deze adventskalender? In de rendier doosjes kun je zelf wat lekkers of iets leuks stoppen. Vervolgens plak je er een rode sticker met een nummer op. De rode stickers zijn meteen Rudolphs rode neus! In totaal zijn er 24 doosjes om te vullen met leuke cadeautjes of lekkere chocolade. Zet ze neer of hang ze in de kerstboom.

Product van de foto’s:
Adventskalender Silver Reindeer

adventskalender-novelty-christmas

Mega adventskalender Novelty Christmas

Deze MEGA adventskalender kun je zelf vullen met leuke cadeautjes, lekkere chocolade of misschien wel dates met je geliefde! In totaal zijn er 24 compartimenten om te vullen. In het pakket zit één tray en één doos met geperforeerde ramen.

Product van de foto’s:
Mega adventskalender Novelty Christmas

adventskalender-golden-christmas-tree

Adventskalender Gold Christmas Tree

Ga je voor het ultieme kerstgevoel? Dan is deze adventskalender iets voor jou. Hij bestaat uit 24 goudkleurige doosjes in de vorm van een kerstboom. Elk doosje kun je zelf vullen en met het lint kun je er een wit label aan knopen. Op het sterretjes label staat het nummer.

Product van de foto’s:
Adventskalender Gold Christmas Tree

adventskalender-scratch

Adventskalender Scratch

Deze adventskalender is super origineel! Op het bord kun je zelf leuke cadeautjes schrijven. Zoals een traktatie, een leuk uitje, een diner of een heerlijke massage. Heb je alles op de adventskalender geschreven? Dan kun je de stickers er overheen plakken. De gelukkige kan vervolgens elke dag een vakje open krassen.

Product van de foto’s:
Adventskalender Scratch

adventskalender-envelope

Adventskalender Envelope

Deze toffe adventskalender is een heus bord, dat je met voetjes neer kunt zetten. Op het bord zitten allemaal kleine envelopjes met kleine kaartjes erin. Op de kaartjes van de adventskalender kun je de cadeautjes schrijven. Elke dag mag er een envelop opengemaakt worden en als de adventskalender leeg is… is het kerst!

Product van de foto’s:
Adventskalender Envelope

adventskalender-hond

Adventskalenders voor honden en katten

Vergeet je trouwe viervoeter niet met kerst! Verwen je hond en kat met onze adventskalenders voor honden en katten. Onze adventskalender voor honden zit vol met 24 kleine botjes voor de dagen voor kerst en één verrassing met kalkoensmaak voor kerst zelf. In de adventskalender voor katten zitten 25 kattensnoepjes. Dat wordt voor je harige vrienden een kerst om nooit te vergeten!

Product van de foto’s:
Adventskalender honden
Adventskalender katten

Bekijk al onze adventskalenders

Volg ons op Facebook & Instagram voor heerlijke kerstplaatjes!

Ook leuk

2 thoughts on “De 7 leukste adventskalenders!

  1. Wat een leuke kalenders zeg ????

  2. Wat een super leuke zeg, vooral de rendieren vind ik geweldig om te zien ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.