kerst-diy-mini-sneeuwpop-potjes
Kerst DIY

Kerst DIY | Mini sneeuwpopjes van potjes

kerst-diy-mini-sneeuwpop-potjes

Hoe schattig zijn deze kleine sneeuwpopjes gemaakt van kleine aardewerk potjes? Wij vinden ze super leuk! Niet alleen als decoratie, maar ook om bijvoorbeeld te gebruiken als plaatskaartjes of om aan te geven naar welk heerlijke gerecht van het kerstmenu je staat te kijken.   

kerst-diy-mini-sneeuwpop-potjes

Wat heb je nodig?

  • 6 mini aardewerk potjes
  • Acrylverf
  • Kwasten

kerst-diy-mini-sneeuwpop-potjes

Hoe maak je ze?

  1. Verf de bovenkant van de aardewerk potjes wit. Waarschijnlijk heb je zo’n 3 lagen nodig om ze helemaal wit te krijgen.
  2. Verf de onderkant van de potjes in verschillende vrolijke kleuren. Ook deze kant heeft meerdere lagen nodig.
  3. Tijd om de onderkant te versieren met verschillende patronen. Stipjes zijn leuk, maar zo’n chevron lijntje staat ook super!
  4. Maak met oranje verf de wortel-neus. De ene kant van de neus wordt wat dikker dan de andere kant, zodat hij op een wortel lijkt.
  5. Dip vervolgens je vinger in de roze verf en stip daarmee de wangetjes! Als je wat vaker stipt, wordt de kleur lichter.
  6. Zet met een kleine kwast of een satéprikker stipjes voor de ogen en de mond. Bij de mond kun je de buitenste stipjes (die in de wangen) als eerste zetten, zodat je weet waar je naartoe moet stippen. Dat werkt makkelijker.
  7. Klaar!

kerst-diy-mini-sneeuwpop-potjes

Zet de sneeuwpopjes neer als decoratie of gebruik ze als plaatskaartje of ‘menukaart’. Knip een klein papiertje uit en schrijf daar het gerecht op. Of gebruik hiervoor onze leuke kerstlabels! Plak een prikker achter het label en zet hem in de bovenkant van het aardewerk potje. Eet smakelijk!

Volg ons op Bloglovin, Facebook & Instagram voor meer kerstinspiratie!

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.